HET BESTUUR

Stichting Ruilwinkel Oss

 

De ruilwinkel is een stichting en staat ook als zodanig ingeschreven bij de KvK te Den Bosch onder nummer 61505404. De Ruilwinkel is opgericht door een initiatiefgroep van diverse organisaties en een aantal vrijwilligers onder coördinatie van Stichting Vivaan. Tegenwoordig opgegaan in Ons Welzijn Oss De organisatie wordt redelijk uitgebreid weergegeven in het onderstaande overzicht.


Hoe werken wij

 

Stichting Ruilwinkel Oss is een organisatie zonder inkomsten en draait geheel op vrijwilligers. Financiële bijdragen zijn daarom zeer welkom. Dit kan door te doneren op rekening NL 63 RABO 0191 9428 12 tnv Stichting Ruilwinkel Oss, de ruilwinkel heeft een ANBI status.

Het bestuur van de Stichting Ruilwinkel Oss staat onder deze informatie vermeldt. 
Wilt u contact met een van onze bestuursleden, vul dan het contactformulier in. Geen van de leden van het bestuur ontvangen een beloning voor hun werkzaamheden in de Ruilwinkel Oss. 

Bestuur

Dagelijks bestuur

 

Voorzitter: Liesbeth Kersten

Mijn naam is Liesbeth en ik woon in Oss.

In 2013 stond er een oproep in de Regio Oss over plannen tot het opstarten van een ruilwinkel. Ik heb me direct aangemeld, heb meegeholpen het tot een goede, succesvolle Ruilwinkel te maken. Het concept: duurzaam, sociaal verbindend en de effecten van armoede bestrijdend, heeft zich overduidelijk bewezen.

Met trots heb ik dan ook het 10 jarig jubileum gevierd in 2024!

Penningmeester: 

Henk Huismans

Secretaris: Inge Rouing

Mijn naam is Inge.

In 2022 ging ik met Pensioen na ongeveer een leven lang in de zorg gewerkt te hebben. We waren op een punt aangekomen om veel spullen op te ruimen bij ons thuis. We vroegen ons af waar we speelgoed en kinderboeken konden brengen die nog bruikbaar waren en kwamen uit bij de Ruilwinkel. We vonden het een prachtig systeem en schreven ons in. Wat later kregen we een nieuwsbrief met een oproep om zitting te nemen in het bestuur.

Vrijwilligerswerk leek mij wel wat. Nu draai ik al vanaf die tijd met veel plezier mee.


Algemeen bestuur

 

Gegevensbeheer en vertrouwenspersoon

Berry Hermsen.

Toen ik met de ruilwinkel in aanraking kwam, dacht ik, hier wil ik iets mee. In 2016 trad ik daarom toe tot het bestuur. Nadat ik eerst een half jaar in de winkel mee gedraaid heb naast mijn bestuurstaak, wilde ik wat meer.  Voor meer info; klik op mijn foto!

Winkelzaken algemeen

Petra Bäumer.

Mijn naam is Petra, ik ben van 1959 en ik woon in Oss.

In 2022 ben ik als vrijwilligster begonnen in de ruilwinkel en sinds 2023 ben ik algemeen bestuurslid en dagverantwoordelijke van een team.

Ik doe dit werk met heel veel plezier!

Algemeen bestuur

Betsy Wesseling.

PR en Social media:

  Frank van Dijk.

  Wil je meer over mij weten?

  Klik op mijn foto!

 

 

 

Vrijwilligers welkom

 

Bij de Ruilwinkel werken circa 40 vrijwilligers. Het team van vrijwilligers heeft diverse achtergronden of motivaties: Maatschappelijke betrokkenheid, Werkeloosheid, deeltijd werken of pensioen. Verbetering van de Nederlandse taal. Met of zonder beperking. dagbesteding/contacten en relaties opdoen. De gemene deler is het bestrijden van armoede, het bevorderen van  duurzaamheid en het stimuleren van sociale contacten.
Voelt u zich aangetrokken tot een of meer van onze doelstellingen of wilt u ons team graag versterken. Heeft u tijd over, handige vaardigheden, of wilt u gewoon leuk vrijwilligerswerk verrichten. Bij ons zijn diverse mogelijkheden en u kunt zich vast wel vinden in een van de diverse taken. Loop eens binnen, wordt meteen lid, maar informeer ook rustig bij een van onze medewerkers. U kunt natuurlijk ook gewoon een mail sturen via onze contactpagina.

Raad van Advies


Drs. Mari Peters,
voorzitter Prota / Met Elkaar

Drs. Alex van der Heijden,
Kwartiermaker bij Ons 
Welzijn, mede oprichter                       

Maria Dobbelsteen, medeorganisator evenementen in Oss, Stadspas Oss, lid van de Raad van Toezicht van een zorginstelling