HOE WERKT HET

huisregels van Ruilwinkel Oss

Zoals iedere winkel hebben ook wij natuurlijk een huisreglement. Uiteraard zijn onze regels gebaseerd op gezelligheid, gemoedelijkheid, vertrouwen. Kortom; onze huisregels zijn simpel opgezet en wij hopen dat iedereen zich daar aan houdt, zonder dat wij u daar op hoeven te wijzen. Alles staat en valt met respect voor en onder elkaar! Wij wensen dan ook veel winkelplezier en daar hoort ook een kopje koffie of thee bij. Maak gerust gebruik van die mogelijkheid in onze winkel. Hou het netjes en gezellig onder elkaar.


In het kort:

 

 • Jan komt binnen met goed gereedschap; van de CrOssjes die hij daarvoor krijgt, ruilt hij een mooie vaas die Bert gisteren heeft binnengebracht. 

 • De CrOssjes die Bert inmiddels met zijn spulletjes heeft gekregen, wil hij graag gebruiken voor de strijkservice, want dat kan hij eigenlijk niet zo goed.

 • Mevrouw Jans heeft wel veel plezier in strijkwerk en de CrOssjes die zij heeft ontvangen voor het strijken, gebruikt ze graag voor het mooie gebakstel dat vorige week is binnengebracht.

Zo werkt het ruilsysteem, gebaseerd op dienst en wederdienst. Iedereen mag meedoen. U moet zich wel even (gratis) inschrijven als deelnemer.

Welke spullen kun je dan ruilen?

 

Spullen die u inbrengt moeten schoon, compleet en in goede staat zijn. Voor de bibliotheek kunt u ook cd’s, dvd’s en cd-rom’s inbrengen. Vraag en aanbod zijn leidend bij de aanname van aangeboden artikelen. ingebrachte spullen dienen een minimale waarde van 1 CrOssje per stuk/set/stel te vertegenwoordigen. 
De Ruilwinkel heeft het recht om bepaalde spullen te weigeren.

Goederen inbrengen

 1. Goederen dienen schoon, heel, compleet en evt. werkend te zijn.
 2. Kleding dient ook passend bij het seizoen te zijn en i.v.m. seizoenswisseling nemen wij daarom in maart en september geen kleding in.
 3. De aanwezige medewerkers behouden altijd het recht om goederen te weigeren. 
 4. Bij twijfel over de herkomst van goederen, informeren wij altijd de politie.
 5. Alle kleding wordt gezet op 2 Crossjes. (ook kinderkleding)
 6. Je mag per keer 15 artikelen plus 5 kledingstukken inbrengen. 

Welke diensten kun je dan aanbieden?

 

Voor het gemak hebben we het aanbod verdeeld in verschillende voorlopige categorieën: huishouden, tuin, klussen, koken,
naai-werkzaamheden, sociale contacten, onderwijs, wellness, verzorging, vervoer, taal en vertaal, zakelijk advies, kunst en
muziek, huisdieren.

Dus ben jij goed in koken of schoonmaken, ben je een gezellige prater of een handige klusser? Kun je haren knippen of voeten masseren? Maak je muziek of laat je graag een hond uit?

Laat het ons weten.

Wat nemen wij NIET in!

 • Geen studie/bibliotheek boeken
 • Geen cosmetica/parfum ed.
 • Geen videobanden
 • Geen PC(rand) apparatuur
 • Geen opblaasartikelen
 • Geen bidons/bekers met rietje
 • Geen horloges en/of analoge camera’s
 • Geen PC-cd rom of cd-rekjes

Van huishoudelijk textiel;

 • Geen onderkleding, pyama’s, leggings, sokken, schoenen
 • Geen stropdassen, schorten, kussenhoesjes, beddengoed
 • Geen vloerkleden, gordijnen,

En dan nog;

 • Geen (klein)meubelen
 • Geen tijdschriften
 • Geen oranje merchandise
 • Geen artikelen in het verkeerde seizoen (zomer/wintergoed) 

Als er al te veel artikelen van dezelfde orde zijn, het is bekend dat ze niet of nauwelijks worden afgenomen of te groot (beoordeling medewerker), dan kan de medewerker ook deze artikelen weigeren.

 

Bepalen van het aantal Crossjes!

 

De ruilwinkel neemt de goederen gelijk van u in, tegen genoemd  
aantal CrOssjes en deze worden direct op uw saldo bijgeteld. 

Opruiming van goederen in de winkel.

 

Na 3 maanden worden goederen, die niet verkocht zijn, verwijderd. Deze goederen gaan dan naar de kringloop of  kledingbank toe. 

Risico en aansprakelijkheid.

 

De ruilwinkel geeft geen garantie op uitgegeven goederen. De vrijwilligers doen hun best om alles te controleren, schoon, heel, compleet en werkend in de winkel te plaatsen. Dit lukt niet altijd, u dient dus ook steeds zelf goed te controleren wat u meeneemt.

Ontmoetingsplaats

Daarnaast wil de Ruilwinkel voor haar deelnemers een ontmoetingsplaats zijn waar mensen elkaar kunnen treffen, een kopje koffie of thee kunnen drinken en een praatje kunnen maken. De koffie is bijna klaar, je hoeft hem alleen nog maar op te drinken…. De koffie wordt gesponsord door de wijkraad Schadewijk, met onze dank hiervoor. Voor vragen kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met Ruilwinkel Oss.